Cannoli Siciliani
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g hladká múka "00"
- 20 g rozpustená bravčová masť
- 15 g práškový cukor
- 100 ml červené víno
- olej na vyprážanie
- .
- 750 g ricotta alebo jemný tvaroh
- 220 g práškový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- 100 g nasekaná tmavá čokoláda
- 100 g nasekané neslané pistácie
- 3 PL pomarančový džem
- Tip: na ozdobu môžeme okrem čokolády a pistácii, použiť aj nasekané mandľové lupienky, orechy, pomarančovú kandizovanú kôru, sušené brusnice , likérovú višňu a pod.
Postup
- 1. Zo surovín vypracujeme hladké cesto a zabalené vo fólii ho necháme postáť v chladničke min. dve hodiny, ale aj deň vopred.
- 2. Potom si cesto vyvaľkáme na 2 mm hrúbku a vykrajujeme kruhy s priemerom 10 cm, alebo krájame radielkom štvorce. Na čistú trubičku si cesto prichytíme spojením horných koncov, ktoré môžeme opatrne spojiť bielkom, alebo vodou.
- 3. Trubičky vyprážame v oleji, najlepšie v menšom hrnci, aby boli ponorené, alebo vo fritéze do chrumkava. Necháme ich odkvapkať na servítke, vychladnúť a opatrne pootočením stiahneme z kovovej trubičky.
- 4. Z tvarohu, cukru, vanilkového cukru si vymiešame jemnú hmotu, do ktorej primiešame posekanú čokoládu a 3 PL pomarančového džemu.
- 5. Trubičky vrecúškom s veľkou špičkou naplníme a konce ozdobíme podľa fantázie.
- 6. V originálnom recepte sa namáčajú do posekaných pistácii. Trubičky je vhodné plniť tesne pred podávaním, ináč by zvlhli a stratili svoju chrumkavosť, ktorá je v tomto prípade žiadaná.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 10+
- Kategória : Nepečené dezerty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Syr
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.