Toto jedlo pochádza z Ruskej kuchyne a rozšírilo sa po celom svete. V kuchárskej knihe sa objavilo už v roku 1861, ale recept bol oveľa jednoduchší a skladal sa z hovädzieho mäsa s mäsovým vývarom, horčice a smotany. Podľa starodávnych spôsobov podávania sa hotový Stroganov polial vodkou, alebo koňakom a zapálil.
V dnešnej verzii sa Stroganov robí hlavne z hovädzej sviečkovej (v lacnejších reštauráciách ho robia ja z kuracieho, alebo bravčového mäsa), ktorá sa nakrája na rezance, sprudka sa orestuje ma oleji a mäso sa potom prehreje spolu s cibuľou, šampiňónmi, kyslými uhorkami, kyslou smotanou a paradajkovým pretlakom. Podáva sa horúci a v Rusku je tradičná príloha opekané zemiaky, alebo hranolky.
Jedlo je pomenované podľa šľachtického rodu Stroganov
Hodnotenie receptu
5 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.