Lokše
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g zemiaky varené v šupe
- 200 g hladká múka
- soľ
- maslo na potieranie ( "veľa" )
Postup
- 1. V šupe uvarené a vychladnuté zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle, alebo pretlačime cez lis na zemiaky. pridáme múku a soľ a vypracujeme cesto.
- 2. Urobíme si z neho valček a narežeme na malé kúsky. Z tejto dávky by malo výjsť tak cca 15 - 20 lokší.
- 3. Každý kúsok si na pomúčenej doske rozvaľkame tak na čo najtenšie a pečieme na liatinovej panvici, liatinovej platni, alebo el. grile NA SUCHO !!!!
- 4. Lokšu na platni opečieme z oboch strán a na tanieri ich potierame rozpusteným maslom. Môžeme ich podávať čisté, ku kačke alebo na sladko s práškovým cukrom alebo cukrom a makom.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Bezmäsité, Palacinky, lievance, Prílohy
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.