Eclairs s krémom patisserie
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 20+
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Cesto:
- 125 ml mlieko
- 125 ml voda
- 100 g maslo alebo Hera
- 10 g kryštálový cukor
- 5 g soľ
- 150 g hladká múka
- 250 g vajcia
- práškový cukor na posypanie
- .
- Krém patisserie:
- 6 ks žĺtko
- 5 PL zarovnaná hladká múka
- 2 ks vanilkový lusk
- 115 g práškový cukor
- 225 g smotana na šľahanie
- 225 g mlieko
- 50 g maslo
- .
- Čokoládová poleva:
- 200 g čokoláda na varenie
- 150 ml šľahačková smotana
- .
- biela čokoláda + Cera na ozdobu (nemusí byť)
Postup
- 1. Mlieko, vodu, maslo, cukor a soľ privedieme do varu , prisypeme hladkú múku a varíme až kým sa nám na dne nezačne tvoriť povlak a cesto je kompaktné.
- 2. Cesto necháme vychladnúť a potom do neho po jednom zašľaháme všetky vajcia.
- 3. Na plech si pripravíme mastný papier, cesto vložíme do striekacieho vrecúška so širšou špičkou a striekame na papier cca 10 cm dlhé eclairs.
- 4. Koláčiky pred pečením posypeme práškovým cukrom.
- 5. Pečieme cca 25 min. pri teplote 170 stupňov do zlatova. Po vybratí nechme dobre vychladnúť a potom si zo spodu urobíme min. dve dierky špičkou noža cez ktoré eclairs naplníme.
- 6. Krém: Mlieko so smotanou a vanilkovým luskom privedieme do varu, vypneme a necháme prikryté postáť. Medzi tým si vyšľaháme žĺtka s cukrom na penu, pridáme múku a dobre prešľaháme. Z mlieka vyberieme vanilkové lusky a mlieko vlejeme k žĺtkom a prešľaháme. Celú hmotu vrátime do hrnca a uvaríme z nej puding.
- 7. Vychladnutý puding ešte raz mixérom prešľaháme, a zašľaháme do neho aj 50 g masla. Naplníme do vrecúška s rovnou užšou špičkou a plníme eclairs.
- 8. Poleva: Do hrnca si dáme smotanu a čokoládu a roztopíme. Eclairs vrchom namáčame v poleve a dáme vychladnúť. Potom ešte môžeme ozdobiť bielou čokoládou.
- 9. TIP: Ak sa vám nechce robiť krém patiesserie, môžeme eclairs naplniť aj pudingom "Creme Olé" od Dr. Oetker : 3 bal. vanilkový puding Creme Olé rozmiešame v 350 ml studeného mlieka, dáme do striekacieho vrecúška s úzkou špičkou a plníme.
- 10. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Valentín, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.