Zázvorky – staročeské vianočné pečivo
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 40+
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 560 g hladká múka
- 500 g práškový cukor
- 4 ks vajce
- 30 g sušený mletý zázvor
- 1 bal. prášok do pečiva
- citrónová kôra z 1/2 citróna
Postup
- 1. Všetky suroviny zmiešame a na doske vypracujeme pomerne tuhé, hladké cesto.
- 2. Vyvaľkáme asi 3 - 5 mm hrubú placku.
- 3. Vykrajujeme rôzné tvary (pôvodně tzv. zázvorky - tvar podobný morskému koníkovi), ktoré necháme do druhého dňa odležat "vysušiť" na plechu vystlaným mastným papierom.
- 4. Na druhý deň pečieme na cca 170 stupňoch skoro do zlatista (pozor nech nie je povrch hnedý ináč by vyschli) cca 7 min, ale záleží to od každej rúry a veľkosti a hrúbke pečiva. Počas pečenia aspoň raz plech otočíme, aby bolo pečivo rovnomerne upečené. TIP: Zázvorky nesmú byť veľmi upečené, iba zo spodku nafúknuté. Majú mať skoro bielu farbu. Najlepšie zistite či je zázvorka upečená, keď jednu zdvihnete a pozriete sa na spodnú časť. Zázvorka drží pohromade a je zo spodku jemnulinko rúžovkastá.
- 5. Zázvorky by mali zmäknúť ako medovníčky najlepšie s jabĺčkom v krabičke. Treba trošku trpezlivosti na ich prípravu, ale výsledok stojí za to.
- 6. Pečivo Vám náááádherne prevonia byt a má príjemnú, jemne pikantnú chuť po zázvore.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.