
Švédsky jablkový koláč
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 okrúhla forma
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- hrnček alebo odmerka s obsahom 250 ml
- 1 kg jabĺka
- 250 g maslo
- 1 hrnček krupica
- 1 hrnček cukor krupica
- 1 hrnček hrubá múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- 1 bal. vanilkový cukor
- 2 hrste vlašské orechy
- škorica
Postup
- 1. Do misy si nasypeme krupicu, hrubú múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a dobre premiešame.
- 2. Do druhej misy si na hrubo nastrúhame ošúpané jablká a keď sú sladšie pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
- 3. Maslo si rozdelíme na polovicu. Jednou časťou vymažema na hrubo tortovú formu cca 24-26 cm priemer.
- 4. Na vrstvu masla nasypemem jeden hrnček zmesi, na ňu navrstvíme polovicu jabĺk /pozor nežmýkame/ posypeme škoricou a jednou hrsťou na hrubšie nasekanými orechami.
- 5. Nasypeme na to druhý hrnček zmesi a postup zopakujeme.
- 6. Na vrch nasypeme posledný hrnček zmesi a na ňu jemno nakrájame, alebo postrúhame druhú polovicu masla.
- 7. Pečieme cca 45 min. pri teplote tak 170 stupňov. Necháme dobre vychladnúť. Najlepšie sa koláč reže na druhý deň. pred podávaním môžeme pocukrovať.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 8+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Hodnotenie receptu

2 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(5 / 5)
2 Responses to Švédsky jablkový koláč
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Stacila aj polka masla, pridala som aj koru z citrona. Vyborny je
Ďakujem za postreh a tip, robila som originál a nemenila som to, nejak to nevadilo :). Dobrú chuť