Moravský vrabec
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1pekáč
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- cca 1,5 - 2 kg bravčové plece poprípade stehno
- min. 1 hlávka cesnak
- 4 ks cibuľa
- 1 ks bujón Masox alebo vývar
- červená paprika mletá
- čierne korenie mleté
- soľ
- rasca mletá
- 1-2 PL hladká múka
Postup
- 1. Mäso si umyjeme a nakrájame na kusy cca veľkosti "vrabca".
- 2. Hlboký plech, alebo väčšiu zapekaciu misu si na dne polejeme olejom, nahádžeme tam kusy mäsa, okoreníme ich korením, osolíme posypeme pretlačeným cesnakom, na väčšie kusy nakrájanou cibuľou a podlejeme vývarom z masoxu.
- 3. Mäso zakryjeme a pečieme cca 1,5 -2 hodiny (moje pravidlo: váha mäsa = čas v hodinách napr: 1 kg mäsa pečiem 1 hodinu :) ) pri teplote 180 stupňov.
- 4. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a výpek zahustíme hladkou múkou a chvíľu prevaríme.
- 5. Mäso vrátime do omáčky premiešame a podávame s knedľou a dusenou kyslou kapustou.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : - bravčové, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.