Znojemska hovädzia pečienka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 kastról
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 kg hovädzie zadné, alebo pekné plece, krk
- 2 ks cibuľa
- 150 g prerastaná slanina
- 5 - 7 ks kyslá uhorka
- 1 kocka hovädzí bujón
- olej
- soľ
- čierne korenie mleté
- 2-3 PL hladká múka
- tlakový hrniec
Postup
- 1. Celý kus mäsa si umyjeme, odblaníme a pozĺž vláknam prešpikujem tak na 2-3 miestach prúžkami slaninky.
- 2. Zvyšnú slaninku narežeme na kocky, vložíme do tlakového hrnca, pridáme min. oleja a spolu s cibuľou opražíme do hneda.
- 3. Medzi tým si kus mäsa dobre osolíme a opepríme a tiež na minimu oleja sprudka zo všetkých strán opečieme na panvici, aby sa nám mäso pekne "zatiahlo".
- 4. Opečené mäso vložíme ku hnedej cibuľke so slaninkou .
- 5. Na panvicu si prilejeme vodu, a hovädzí bujón, prevaríme a vylejeme na mäso. Tlakový hrniec zatvoríme a od varu varíme cca 40 min.
- 6. Uvarené mäso vyberieme, naprieč vláknam ho narežeme na plátky a zakryté odložíme do tepla.
- 7. Do omáčky si pridáme na jemno narezané kyslé uhorky a prevaríme cca 10 min.Nakoniec si omáčku zahustíme zátrepkou z múky a vody a prevaríme. Narezané mäso môžeme vložiť do omáčky, alebo podávať ako na obrázku. Podávame s ryžou, alebo tarhoňou.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - hovädzie, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.