Medové “tiramisu” rezy
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 klasický plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (5 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g hladká múka
- 160 g práškový cukor
- 80 g margarín alebo maslo
- 2 ks vajcia
- 2 PL teplý med
- 1 PL mlieko
- 1,5 KL sóda bikarbóna
- 1 KL kakao
- .
- Plnka:
- 1000 ml mlieko
- 3 PL kopcovité hrubá múka
- 2 bal. puding Zlatý klas alebo vanilkový
- 2 bal. vanilkový cukor
- 150 g kryštálový cukor
- 250 g maslo alebo Hera
- .
- 300 g dlhé piškóty (cca)
- 4 PL rozpustná instantná káva
- 400 ml voda
- rumová aróma
- 4 PL rum
- .
- čokoládová poleva
Postup
- 1. Všetky suroviny na cesto spolu spracujeme a pomocou váhy rozdelíme na 2 rovnaké časti. Z mastného papiera si vystrihneme tvar opačnej strany plechu na ktorom budeme piecť a vyvaľkáme si na neho cesto ktoré na opačný plech už iba položíme a upečieme cca 7-8 minút pri teplote 170-180 stupňov. Pozor nevysušiť !!!!
- 2. Cesto po upečení opatrne dáme dole z plechu na rovnú podložku, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Urobíme si silnú kávu, vychladíme, pridáme rum a arómu.
- 3. Väčšiu časť mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom dáme variť. V ostatnom mlieku si rozmiešame múku a Zlatý klas, prilejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme kašu. (ak chcete mať kašu hladkú je dobré ju chladiť za občasného miešania napr. pri ponorenom hrnci v studenej vode)
- 4. Do vychladnutej kaše si po trošku na najmenšej rýchlosti mixéra zamiešame zmäknuté maslo a vymiešame jemný krém.
- 5. Spodný plát si dáme na podložku, natrieme polovicou plnky (pre dobrý výzor koláčika si ju rozvážime na polovicu). Na plnku naukladáme piškóty (ostrým koncom smerom ku kratšej strane cesta), ktoré namáčame cca 3 sekundy z každej strany. Na piškóty navrstvíme druhý polovicu plnky a zakryjeme druhým plátom.
- 6. Vrch polejeme čokoládovou polevou a necháme koláč postáť min. 12-24 hodín, ale aj viac.
- 7. Koláčik si narežeme ostrým zúbkovanym horúcim nožom. Najlepšie chuti keď ho pred podávaním necháte postáť pri izbovej teplote.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 30+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Hodnotenie receptu
5 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(5 / 5)
4 Responses to Medové “tiramisu” rezy
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Rezy sú fantastické, dnes som ich robila. Ďakujem krásne za vynikajúci recept, budem ich robievať pravidelne.
Ďakujem pekne, mám veľkú radosť, keď receptík chutí 🙂
Dobrý deň akú veľkosť plechu ste použili?
Dobrý deň. Plech je taký bežný 30×40 cm. Pekný deň