Letný kysnuty čerešňový koláč
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 koláč
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g polohrubá múka
- 20 g čerstvé droždie
- 200 ml mlieko
- 100 ml olej
- 1 ks vajce
- 3 PL cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- štipka soli
- .
- mrvenička:
- 6 PL polohrubá múka
- 2 PL krupica
- 3 PL cukor kryštálový (môžete aj 1 KL škorice)
- 60 g maslo
- .
- 1 kg vykôstkovaných čerešní, alebo iné obľúbené ovocie
- .
- olej alebo maslo na vymastenie plechu
Postup
- 1. Z trošku múky, cukru a droždia si necháme tak 10 min. podkysnúť kvások.
- 2. Kvások zmiešame so zvyšnými ingredienciami určenými na cesto a mixérom dobre prehnetieme. Cesto je redšie tak sa nezľaknite.
- 3. Cesto necháme vykysnúť pod utierkou min. 30 min až 1 hodinu.
- 4. Kým nám cesto kysne, vykôstkujeme si čerešne a pripravíme si mrveničku a to tak že si rukou rozmrvíme ingrediencie a potom ju môžeme dať na chvíľu do chladničky.
- 5. Cesto po nakysnutí vylejeme na klasický veľký vymastený plech a rukami , ktoré si namáčame v múke ho roztiahneme. Potom ho posypeme polovicou mrveničky, poukladáme čerešne (môžeme ich aj rozpoliť a aj povtláčať do cesta) a tie posypeme druhou polovicou mrveničky.
- 6. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na180 stupňov cca 40 minút.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 20+
- Kategória : Kysnuté sladké, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.