Ríbezľový koláč pod perinkou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g hrubá múka
- 120 g práškový cukor
- 120 g maslo alebo Hera
- 4 ks žĺtka
- 220 ml vlažné mlieko
- 1 bal. vanilkový cukr
- 1 bal. prášok do pečiva
- .
- Bielkový sneh:
- 4 ks bielka
- 220 g kryštálový cukor
- 5 PL maizena alebo Zlatý klas
- štipka soli
- 800 - 1000 g odstopkované ríbezle
Postup
- 1. Najprv si pripravíme vymastený a hrubou múkou vysypaným klasický veľký plech, umyjeme a odstopkujeme ríbezle.
- 2. Pripravíme si ingrediencie na cesto.
- 3. Bielky si vyšľaháme s cukrom, a štipkou soli dotuha. Potom pridáme maizenu, ešte dobre zamiešame a odložíme na bok.
- 4. Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a maslo vymiešame do peny. Zapneme si rúru na 180 stupňov.
- 5. Primiešame mlieko, vyšľaháme.
- 6. Nakoniec si pridáme preosiatu hrubú múku s práškom do pečiva, rukou zamiešame a natrieme na plech. Cesto bude v tenšej vrstve, ale nezľaknite sa ono narastie na požadovanú hrúbku.
- 7. Do pripraveného snehu opatrne zamiešame ríbezle a natrieme na cesto.
- 8. Koláč pečieme na 180 stupňov cca 25-30 minút.
- 9. Necháme dobre vychladnúť a režeme mokrým nožom.
- 10. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 30+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.