Kuracie kúsky po čínsky v sladkokyslej omáčke
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.4 /5)
- (18 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia
- 6 PL hladká múka
- 3 PL zemiakový škrob
- 1 PL olej
- 1 ks vajce
- 1,5 KL prášok do pečiva
- soľ
- voda
- .
- Omáčka:
- 250 ml kečup
- 3 PL med (aj viac- podľa chuti)
- chilli omáčka tiež podľa chuti
- 3-4 PL sezamové semiačka
- 1-2 PL sójová omáčka
Postup
- 1. Z ingrediencií okrem mäsa si urobíme husté cestíčko.
- 2. Kuracie prsia si umyjeme, narežeme na menšie kúsky, pridáme ich do cesta a premiešame
- 3. Pripravíme si pikantnú omáčku.
- 4. Kúsky mäsa vyprážame v dostatočnom množstve oleja do zlatista, tak cca 15-20 minút, podľa veľkosti. Mäso vyberieme do misky s obrúskami, aby nám stiekol nadbytočný olej a následne mäso pridáme do omáčky.
- 5. V omáčke mäso premiešame a podávame s ryžou, alebo čínskymi rezancami . TIP: Kto nemá rád kečup, môže ho vynechať a pridať si trošku viac medu a sójovej omáčky podľa svojej chuti.
- 6. Dobrú chuť !!!
Hodnotenie receptu
18 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(4.4 / 5)
5 Responses to Kuracie kúsky po čínsky v sladkokyslej omáčke
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Luxusni:)
Ďakujem 🙂
Dobrý deň, môžem sa spýtať či tá sójová omáčka má byť slaná alebo sladká? Ďakujem.
Klasická sojova omáčka si myslím, že každá je slaná. Ja ak mám používam Kikkoman, alebo akú máte radi. Poznám ešte tmavú a svetlú, ale sladkú a slanú nepoznám 🙁 .
Ano , existuje aj sladká aj sladká kikkoman, ma červený obal a Slaná ma modrý . Použité slanu.