Punčové guľky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 20+
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.6 /5)
- (8 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g pomleté piškóty
- 4 PL malinový sirup
- 1 PL punčová aróma
- 1-3 PL rum
- 100 g práškový cukor
- 70 g maslo
- 60 g mleté orechy
- 1-3 PL citrónova šťava
- tekuté červené potravinárske farbivo
- .
- 200 g biela čokoláda
- stužený tuk Cera
Postup
- 1. Všetky ingrediencie spolu najlepšie rukou dobre premiešame, pridáme farbivo , dobre premiešame . Chuť a hustotu si môžeme ešte "doladiť" rumom a citrónovou šťavou.
- 2. Z hmoty tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v bielej čokoláde. Necháme zaschnúť a nakoniec si trošku čokolády odoberieme a zafarbíme farbivom na konečné ozdobenie.
- 3. Bielu čokoládu na polevu si roztopíme vo vodnom kúpeli a opatrne pridáme Ceru, aby nebola čokoláda veľmi riedka a priesvitná. Množstvo čokolády je iba orientačné.
- 4. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Nepečené dezerty, Veľkonočné dobroty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Hodnotenie receptu
8 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(4.6 / 5)
2 Responses to Punčové guľky
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Guľky som skúšala. Sú naozaj chutné. Akurát biela poleva mi viac presvitala a do stredu guliek som vkladala hrozienka namočené v rume.
Môže to záležať aj od čokolády, v takom prípade treba obaliť dva krát. Vidíte, že aj ja som na vrch ešte trošku polievala.