Frankfurtská desiatová polievka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 hrniec
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g párky
- 700 g zemiaky
- 1 ks väčšia cibuľa
- 100 g hladká múka
- olej alebo masť
- 200-300 ml mlieko alebo sladká smotana
- soľ
- čierne korenie mleté
- červená paprika mletá
- 2000-2500 ml vývar alebo dve kocky bujónu Masox
Postup
- 1. Na masti opražíme na jemno narezanú cibuľu, pridáme múku, ktorú opražíme kým nezavonia. Nakoniec pridáme červenú papriku, premiešame, zalejeme vývarom a dobre metličkou znovu premiešame aby sa nám nevytvorili hrudky.
- 2. Privedieme do varu, pridáme očistené a na väčšie kocky narezané zemiaky, okoreníme, osolíme a varíme do zmäknutia zemiakov (cca 20 min.).
- 3. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájané párky, zjemníme mliekom alebo smotanou povaríme ešte tak 7-10 minút a podávame s chlebom, alebo rožkom.
- 4. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.