Staromaďarská jablková štrúdľa
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 štrúdľa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- min. 4 pláty štrúdľové cesto
- 700 g jablká
- 50 g hrozienka
- 70 ml rum
- 50 g vlašské orechy na hrubo nasekané
- 50 g strúhanka
- 150 g maslo
- 1 KL škorica mletá
- 1 bal. vanilkový cukor
- 50 g kryštálový cukor
- práškový cukor na posypanie
Postup
- 1. Hrozienka si namočíme do rumu.
- 2. Na polovici masla si na panvici do zlatova opražíme strúhanku.
- 3. Jablka si očistíme a narežeme na jemné plátky, orechy si nasekáme na hrubo a na sucho si opražíme na panvici. Všetky suroviny na plnku si zmiešame.
- 4. Pláty si položíme na kuch. utierku, alebo papier, potierame rozpusteným maslom /časť si necháme na vrchné potretie/ a ukladáme na seba.
- 5. Do jednej tretiny si pozdĺžne na najdlhšiu stranu asi 4 cm od okrajov navrstvíme strúhanku a na ňu jablkovú plnku.
- 6. Štrúdľu pomocou utierky, alebo papiera zrolujeme a prenesieme na plech spojom smerom dole a okraje zahneme tiež pod štrúdľu.
- 7. Potrieme maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov tak cca 35 min.
- 8. Štrúdľu po vychladnutí narežeme a pocukrujeme.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.