Cestoviny so smotanovo-šunkovou omáčkou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 panvica
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g obľúbené cestoviny
- 200 g tavený syr v črievku
- 50 g pikantný syr s modrou plesňou (Niva, gorgonzola a pod.)
- 50 g nastrúhaný syr ementálového typu (nemusí byť)
- 50 g prerastaná slanina
- 1 ks cibuľa
- 3-4 ks strúčik cesnaku
- 100-300 ml smotana na varenie alebo mlieko
- 100 g šunka na plátky
Postup
- 1. Dáme si variť vodu na cestoviny.
- 2. Do veľkej panvice alebo woku si dáme opražiť na jemno nakrájanú slaninu (olej použijeme iba máličko, alebo vôbec, záleží od toho aká je slanina), v polovici pridáme na jemno nakrájanú cibuľu. Medzi tým si dáme variť cestoviny.
- 3. Keď máme cibuľu pekne sklovitú, pridáme pretlačený cesnak, všetko pekne dopražíme do zlatava, pridáme na malé štvorčeky nakrájanú šunku, tiež trošku opražíme a podlejeme najprv 100 ml mlieka.
- 4. Teraz pridáme všetky syry a miešame až kým sa celkom neroztopia. Omáčku okoreníme, osolíme a hustotu si doladíme mliekom, alebo smotanou.
- 5. Uvarené cestoviny scedíme a vložíme do omáčky. Celé to dobre premiešame a podávame.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.