Rustikálne bagety s balsamicom a syrom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 3 bagety
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g hladká múka 00
- 250 g špaldová celozrnná jemná
- 100 g strúhaný tvrdý syr
- 380 g studená vda
- 25 g balsamico
- 7 g sušené droždie (na 500g múky) alebo 20 g čerstvé
- 10 g soľ
- 1 PL olivový olej
- hrubá múka na podsyp
Postup
- 1. Do robota si dáme vodu, múky a balsamico a na pomalo miešame tak 2-3 minúty. Potom pridáme droždie a na najvyššej rýchlosti vymiesime tak 6 minút. Nakoniec pridáme soľ, olej a nastrúhaný syr a na najvyššej rýchlosti premiesime ešte 3 minúty.
- 2. Cesto zakryjeme potravinovou fóliou a necháme v teple kysnúť 3 hodiny.
- 3. Potom si rúru zapneme na 250 stupňov, pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie a cesto si vyberieme na dosku posypanú hrubou múkou. Cesto je jemné a riedke.
- 4. Cesto zľahka urovnáme a nožom rozdelíme na tri pásy, ktoré iba pár krát na doske pretočíme. Bagety prenesieme na plech, ktorý vložíme do rúry a rýchlo postriekame bagety aj rúru vodou, aby sa nám vytvorila para. Pri tejto teplote (250 stupňov) pečieme bagety 3 minúty a potom znížime teplotu na 200 stupňov a ešte pečieme tak 20-25 minút.
- 5. Upečené bagety necháme vychladnúť na mriežke a podávame.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 3
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Grilovačka, Kysnuté slané, Slané pečivo
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.