Citrónová Babeta
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 väčšia hranatá forma
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4 ks vajce
- 220 g krupicový cukor
- 2 bal vanilkový cukor
- 250 g hladká múka
- 50 g maizena (Zlatý klas)
- 1 bal. prášok do pečiva
- 50 ml voda
- 150 ml olej
- 1 ks citrón väčší kôra + šťava
- štika soľ
- tuk a hrubá múka na formu
Postup
- 1. Žĺtka si vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, postupne pridávame vodu, olej, citrónovú kôru a šťavu.
- 2. Múku si zmiešame s maizenou, soľou a práškom do pečiva a mixérom zamiešame do žĺtkovej hmoty.
- 3. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov, ktorý zľahka zamiešame už ručne.
- 4. Cesto nalejeme do ľubovoľnej formy, alebo malého plechu, alebo aj do muffinových košíčkov a pečieme pri 180 stupňoch 40 minút v hranatej forme alebo podľa vašej rúry aj použitej formy.
- 5. Babetu môžeme posypať práškovým cukrom, alebo poliať citrónovou polevou. Citrónovú polevu si pripravíme tak, že si k šťave z jedného citróna prisypujeme počas miešania toľko práškového cukru, aby sme získali tekutú polevu podľa vašej predstavy. Polevu je dobré vyliať na ešte horúci múčnik, preto je lepšie si ju vymiešať počas pečenia.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Bábovky, Muffiny, cupcakes, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.