Masarykova cukrovinka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 40 ks
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 180 g vlašské orechy
- 300 g hladká múka
- 200 g maslo
- 100 g krupicový cukor
- 1 PL kakao (najlepšie holandské)
- 1 ks žĺtok
- .
- práškový a vanilkový cukor na obalenie
Postup
- 1. Celé jadrá orechov na 2 hodiny namočíme do studenej vody. Potom ich necháme odkvapakať a nahrubo nasekáme.
- 2. Pridáme ostatné suroviny a spracujeme cesto z ktorého vytvarujeme valčeky s priemerom cca 4 cm.
- 3. Valčeky sú krehké, preto si ich zabalíme do fólie a na pevnej podložke dáme do mrazničky, alebo chladničky stuhnúť, aby sa nám lepšie krájali.
- 4. Po stuhnutí z valčekov krájame kolieska hrubé cca 1 cm a kladiem ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- 5. Pečieme ich v predhriatej rúre cca 8 minút.
- 6. Po upečení ich necháme trošku vychladnúť, lebo sú krehké a potom ich obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(5 / 5)
2 Responses to Masarykova cukrovinka
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Cukrovinky su jemne a chutne
Ďakujem, aj nám veľmi chutia 🙂