
Špenátové halušky s tvarohom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 g polohrubá múka, alebo špaldová
- 450 g špenátový pretlak mrazený
- 4 ks vajce "M"
- 3 ks strúčik cesnaku
- soľ
- čierne korenie mleté
- olej
- 200 g slanina
- 250-500 g tvaroh hrudkovitý (množstvo podľa chuti, na fotke je 500 g)
Postup
- 1. Dáme si variť vodu na halušky, do ktorej pridáme 2 PL oleja a soľ. Špenátový pretlak necháme rozmraziť v obale a potom ho vysypeme do jemného sita, aby odkvapkala tekutina.
- 2. V miske si rozmiešame vajíčka s odkvapkaným špenátovým pretlakom, Pridáme múku, soľ, pretlačený cesnak, čierne korenie mleté a cesto dobre vymiešame. Necháme chvíľu postáť, aby sa uvoľnil lepok.
- 3. Slaninu narežeme na malé kocky a upražíme na škvarky.
- 4. Keď zovrie voda, pretrieme do nej cesto cez "sito" na halušky. Halušky varíme cca 10 minút.
- 5. Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, dáme do misy, omastíme masťou zo slaniny, pridáme tvaroh (lepšie je ho vybrať z chladničky skôr, aby nebol studený a neochladil nám halušky) , nakoniec slaninové škvarky a dobre premiešame, poprípade podľa chuti dosolíme. Môžeme ozdobiť nasekanou pažítkou, alebo obľúbenou bylinkou.
- 6. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.