Lístkové tyčinky s bielkovou polevou (Sfogliatine glassate alebo Piacelli)
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- cca 40+
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g lístkové cesto (alebo 2 ks čerstvé hotové rozvaľkané)
- 1 ks bielko (30-35 g)
- 150 g práškový cukor
- 15 g hladká múka
- 200 - 300 g marhuľový džem
Postup
- 1. Lístkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm.
- 2. Bielko si vymiešame s preosiatym cukrom a múkou. Môžeme miešať mixérom na malé otáčky, alebo ručne, ale nešľaháme.
- 3. Na rozvaľkané cesto natrieme bielkovú polevu, ktorá má byť hustotou taká aby sme museli využiť menšiu silu na rozotretie (ako keby polotuhé maslo). Pozor - nezdeformujte si cesto, s citom to ide pekne. Poleva sa napriek tomu pekne rozleje. Nesmie byť riedka, lebo po rozrezaní nám bude stekať, "zlepí" na okrajoch cesto a to nám potom nevyrastie. Nepresahujte váhu bielka 35 g, nestojí to za to, poleva sa bude rozlievať.
- 4. Marhuľový džem si dobre rozmixujeme (ináč by nám upchával maličkú dierku na vrecúšku) aby bol hladký. Ak je veľmi hustý, trošku rozriedime vodou. Džem naplníme do vrecúška, alebo mikroténového vrecúška, odstrihneme maličkú špičku a nastriekame v uhlopriečke mriežku na bielkovú polevu . Prúd džemu musí byť čo najtenší, ale súvislý,vzdialený od seba cca 2 cm aby kresba vynikla čo najkrajšie.
- 5. Keď máme urobenú mriežku z džemu, zapneme si rúru na 180 stupňov a cesto si nakrájame na pásiky cca 8x2 cm. Opatrne ich prenesieme (aby sa nedostal na okraj cesta džem, ani poleva) na plech vyložený mastným papierom a dáme piecť do rúry na 13-15 minút. Záleží to od vašej rúry, ale džem musí pekne zhnednúť a vytvoriť kresbu.
- 6. Necháme dobre vychladnúť, aby schrumkaveli a podávame. Neuchovávame ich v dóze, lebo by zvlhli.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.