Kváskove škoricové slimáky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- menší plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Rozkvas :
- 1 PL kvások
- 100 g žitná chlebová múka
- 100 ml voda
- .
- 500 g hladká alebo hladká špaldová múka
- 200 g rozkvas (pripravený večer vopred)
- 50 g kryštálový cukor
- 80 g bravčová masť
- 1 ks vajce
- 1 ks žĺtok
- 250 ml mlieko
- 1 KL citrónova kôra
- štipka soli
- .
- 50-100 g trstinový cukor (kryštálovy )
- 10-20 g škorica mletá
- 100 g rozpustené maslo
- .
- vajíčko na potretie (nemusí byť)
Postup
- 1. Večer pred pečením si z kvásku, vody a žitnej múky zamiešame rozkvas, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou a necháme pri izbovej teplote dozrieť 8-12 hodín. Pozor na prekysnutie, keď nám rozkvas ( 1/2 KL odoberieme) pláva v poháre vody, môžeme zamiesiť cesto. Pozor nezabudnite si odobrať 1 PL späť do chladničky.
- 2. K rozkvasu pridáme ostatné suroviny okrem soli a dáme miesiť do robota, alebo vymiesime ručným mixérom. Soľ pridáme až neskôr, nie je dobrý priamy kontakt s rozkvasom. Miesime cca 10 minút. Cesto by sa malo odlepovať od nádoby, ale stále trochu lepiť.
- 3. Cesto vyberieme na dosku, trošku prehnetieme, vytvarujeme bochnik a dáme späť do nádoby prikrytej fóliou kysnúť cca 2 hodiny pri izbovej teplote.
- 4. Keď nám cesto po dvoch hodinách cca zdvojnásobí objem vyberieme ho na dosku, vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5-1 cm, bohato natrieme maslom, dostatočne posypeme cukrom a aj škoricou veru nešetríme :-) . Cesto pevne zrolujeme, narežeme na asi 2 cm široké kúsky a reznou stranou ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie tak cca 2-3 cm od seba. Vonkajšiu stranu slimákov môžeme potrieť vajíčkom (na fotke sú nepotreté).
- 5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 - 200 stupňov cca 20 minút, záleží to však na vašej rúre.
- 6. Slimáky necháme dobre vychladnúť a podávame.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 2+
- Kategória : Kysnuté sladké, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.