Špagety Aglio E Olio
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 panvica
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g špagety
- 5 PL olivový olej
- 5 ks strúčik cesnaku
- 1-2 štipky chilli vločky
- 150 g parmezán
- 1 väčšia hrsť čerstvá petržlenová vňať
- soľ
Postup
- 1. Do vriacej osolenej vody dáme podľa návodu na sáčku uvariť špagety.
- 2. Cesnak si nakrájame na tenké plátky. Na miernom ohni na veľkej panvici (alebo woku) si zohrejeme olej. Pridáme k nemu cesnak a spolu s olejom pomaly zahrievame aby sa nespálil a nezhorkol, potom pridáme aj chilli vločky. Chceme získať pikantný olej ochutený cesnakom.
- 3. Z vody v ktorej sme varili špagety si odoberieme 200 ml vody, špagety potom scedíme a pridáme ich do panvice (alebo woku). Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný parmezán a všetko dobre premiešame.
- 4. Ak máme pocit, že sú špagety suché a máme málo "omáčky", prilejeme odobratú vodu podľa potreby. Ochutnáme, poprípade osolíme a podávame.
- 5. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.