Pavlovovej mini tortičky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 15-30 ks
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 6 ks vaječný bielok
- 300 g kryštálový cukor
- 1 KL vínny ocot
- 2 KL Zlatý klas/škrob
- .
- 300ml rastlinná smotana na šľahanie (môže byť aj klasická, rastlinná však lepšie drží tvar a je už osladená)
- alebo
- 250 g mascarpone
- 250 ml smotana na šľahanie 33%
- 1 bal. vanilkový cukor
- 70 g práškový cukor
- 1 ks stužovaš šľahačky
- .
- džem, alebo ovocný rozvar z obľúbeného ovocia, zahustený Zlatým klasom, alebo škrobom
- .
- ovocie na ozdobu
Postup
- 1. Vaječné bielky šľaháme robotom (mixérom) na malých obrátkach iba do bielej peny. Potom pridáme do bielkov cukor a na vysokých obrátkach vymiešame tuhý sneh ("na špičku").
- 2. Pridáme ocot, škrob a ešte došľaháme. Na plech si dáme papier na pečenie a môžeme si na neho nakresliť ďalej od seba kruhy podľa predstavy, aké veľké tortičky chceme (nezabudnime, že tortičky ešte pečením narastú ). Sneh si dáme do vrecúška so špičkou a tortičky si nastriekame podľa pripravených kruhov - najprv dno a potom ťaháme okraj do výšky, aby sme ich mohli plniť . Počet tortičiek záleží od veľkosti. také najmenšie sa robia s priemerom cca 6 cm.
- 3. Pečieme 105-120 minút pri teplote 115 stupňov. Tortičky sú upečené keď sa odlepuju od papiera. Presný čas záleží však od vašej rúry !
- 4. Rastlinnú, alebo klasickú (tam pridáme stužovač sľahačky) šľahačku si vyšľaháme, podľa chuti osladíme, ale nemusíme. Na dno tortičky dáme džem, alebo ovocný rozvar nutelu, a pod., pomocou vrecúška a ozdobnej špičky nastriekame do tortičiek krém, alebo šľahačku ozdobíme ovocím, alebo podľa fantázie a do pár hodín podávame.
- 5. Rozvar: Do panvice si dáme čerstvé ovocie narezané na kúsky, podlejeme troškou vody, podľa potreby osladíme, ak je potrebné pridáme citrónovú šťavu, rozmixujeme na kašu a podľa potreby zahustíme škrobom, alebo Zlatým klasom. Po vychladnutí plníme tortičky. V tomto prípade bolo požité 1 a 1/2 veľkého manga na rozvar plus menšia polka na ozdobu.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Valentín, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.