Pečené bavorske koleno
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 pekáč
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- cca 1700 kg údené bavorské koleno (je to väčšie koleno ako bežne bravčové)
- 10 ks guličky čierneho korenia
- 5 ks bobkový list
- 5 ks guličky nové korenie
- 1 ks veľká cibuľa
- .
- 1 PL mletá červená paprika
- 1 KL mletá rasca
- 6 ks strúčik cesnaku
- 500 ml čierne pivo
- 1/2 KL čierne korenie mleté
- 1/2 KL soľ
Postup
- 1. Koleno si dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme korenie, celú očistenú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku.
- 2. Koleno pri miernom vare, varíme cca 2-3 hodinky, záleží od veľkosti. Mali sme už napr. aj 2500 g koleno.
- 3. Rúru si zohrejeme na 200 stupňov. Uvarené koleno (môže sa aj rozpadávať, vtedy, môžeme kosť odstrániť) opatrne vyberieme do pekáča kožou hore, všetky viditeľné plochy vrátane kože dobre potrieme zmesou, ktorú si pripravíme zmiešaním červenej papriky, 3 prelisovaných strúčikov cesnaku, 150 ml piva, soli a čierneho korenia. Nakoniec koleno podlejeme zvyškom piva a dáme piecť do vyhriatej rúry, na cca 30-40 minút, alebo kým nie je koža chrumkavá. Ak sa nám počas pečenia pivo odparí, podlejeme koleno ešte vodou .
- 4. Koleno podávame s chlebom , pečivom, chrenom, horčicou a pod.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - bravčové, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4 / 5)
No comments yet.