Na internete ma oslovili tieto Buffalo vyprážané krídelka podľa originálneho receptu, tak nedalo mi nevýskašať ich. Krídelka sa obaľujú v ochutenej múke, vyprážajú a následne sa obalia v pikantnej omáčke. Podávajú sa s tyčinkami zo surovej mrkvy a zeleru, čo ma prekvapilo, ale milo. Ako bonus si k tomu môžeme dať cesnakovo syrový dip z majonézy a kyslej smotany. Tak dúfam že si pochutnáte a budete si oblizovať prsty.
Buffalo kuracie krídelka – pikantné
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 20 ks
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 10 ks kuracie krídla
- 60 g hrubá múka
- 1/2 KL červená paprika mletá
- 1/2 KL Cayenské korenie
- 1 KL soľ
- 1 KL čierne korenie mleté
- olej na vyprážanie
- Na omáčku:
- 60 g maslo
- 60 ml chilli omáčka alebo iná obľúbená pikantná
- štipka sušeného cesnaku, alebo podľa chuti
- .
- mrkva
- zeler
- .
- kyslá smotana
- majonéza
- Niva alebo iný syr s modrou plesňou
- pretlačený cesnak
- všetky ingrediencie na dip si určime podľa chuti
- .
Postup
- 1. Kuracie krídelka si umyjeme a tretiu koncovú časť si oddelíme a odložíme na dobrý vývar.
- 2. Zostávajúce krídlo si ešte v kĺbiku rozdelíme na dve časti.
- 3. Korenie si dobre rozmiešame s múkou. Krídelka si dobre osušíme, dáme do misy posypeme múkou a dobre poprehadzujeme, až kým sa nám krídelká pekne neobalia.
- 4. Dáme si ich odpočinúť do chladnička tak na 1-2 hod. aby nám múka pekne prilnula na krídelka a boli chrumkavejšie.
- 5. Po vybratí krídelka vyprážame v dostatočnom množstve oleja min.10 až 15 min.
- 6. Po vypražení ich dobre vysušíme od oleja, aby nám omáčka na nich pekne prilnula.
- 7. Omáčka: Na sporáku v malom kastróliku si rozpustíme maslo, dáme na bok, pridáme omáčku a sušený cesnak podľa chuti. Dobre premiešame a kuracie rídla v mise polejeme a dobre poprehadzujeme aj s omáčkou, aby sa dostatočne v nej obalili.
- 8. Ku krídelkám podávame kúsky surovej zeleniny a dip. Dip si vytvoríme zmiešaním, napríklad mixérom kyslej smotany, majonézy, modrého syru a cesnaku podľa chuti.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - hydina, Mäso, Studené, teplé chuťovky
- Typ receptu : Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.