
Earl Grey cupcakes
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 12 muffinov
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4 sáčky čaju Earl Grey
- 50 ml voda
- 250 g hladké múka
- 100 g cukor práškový
- 1 bal. kypriaci prášok
- 1/2 KL sóda bikarbóna
- 1 ks vajce
- 100 ml olej
- 200 ml mlieko
- .
- Švajčiarsky krém aj na cupcakes :
- 50 g bielka /ked nemáte presne tak aspoň približne/
- 100g práškový cukor
- 150 g maslo
- štipka soli
- vanilková aróma
- 1/2 vrecúška suchého čaju
- výluh v cca 2- PL vody zo sáčkov , ktoré nám zostali z cesta
Postup
- 1. Najprv si tri sáčky čaju zalejeme 50 ml vriacej vody, necháme dobre vylúhovať.
- 2. Rúru predhrejeme na 180°C.
- 3. Vo veľkej miske zmiešame suché suroviny (múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu.).
- 4. Premiešame poriadne a pridáme vajíčko, olej, vylúhovaný čaj /sáčky čaju dobre vyžmýkame a ešte odložíme do krému/ a mlieko. Nakoniec pridáme jedno vrecúško suchého čaju.
- 5. Pokiaľ by boli listky veľmi veľké tak ich v dlani rozmrvíme, alebo pomelieme. Metličkou riadne vymiešame.
- 6. Papierové košíčky naplníme cestom do 2/3. Dáme piecť na cca 20 min.ale sledujeme podľa rúry . Vyberieme a necháme vychladnúť. Cesto je na 12 ks väčšich muffin vo forme.
- 7. Švajčiarsky krém aj na cupcakes - postup:
- 8. Bielka si so štipkou soli a cukrom vyšľahať metličkou nad parou, kým sa nám nerozpustí cukor. Necháme ich vychladnúť a vyšľaháme ich mixérom do tuha. Bielky majú byť husté a studené. Pomaly postupne pridávame maslo , suchý čaj, výluh a šľaháme, ale nezľaknite sa chvíľu to bude vyzerať ako zrazené, ale nakoniec vznikne z toho krásny hladký lesklý krém. Krém naplníme do vrecúška so špičkou a zdobíme.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Muffiny, cupcakes, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.