Šťavnatá sviečkovica pečená v rúre, výborná varianta steakov.
Hovädzia sviečkovica na omáčke zo sušených paradajok
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 800 g hovädzej sviečkovice
- olej
- soľ
- čierne korenie mleté
- .
- Na omáčku:
- cca 100g sušené paradajkyv oleji /čistý podiel/
- 50-100 ml smotany na varenie
- hrsť čerstvá bazalka
- 200 ml paradajkové pyré
- soľ
- čierne korenie mleté
- cukor
- citrónová šťava /nemusí byť/
Postup
- 1. Sviečkovicu si deň vopred umyjeme, odblaníme. Dobre ju "pomasírujeme" soľou, okoreníme čiernym korením mletým a pokvapkáme olejom. Dáme si ju do malého pekáča a necháme pekne v chlade prikrytú odležať 24 hodín.
- 2. Na druhý deň dáme sviečkovicu do rúry a pečieme 80 minút na 80 stupňov. Po upečení sviečkovicu ešte sprudka opečieme na panvici aby "chytila" kôrku, narežeme na plátky a podávame.
- 3. Výpek prelejeme na panvicu , kde sme opekali sviečkovicu zredukujeme, zahustíme múkou , dochutíme a pri servírovaní ním prelejeme plátky sviečkovice na tanieri.
- 4. Omáčka: Na panvicu si nalejeme trošku oleja z paradajok, pridáme na drobno nasekané sušené paradajky, popražíme, pridáme čerstvú nasekanú bazalku, paradajkové pyré, smotanu, peper, soľ a prevaríme. Nakoniec dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.
- Počet porcií : 4
- Kategória : - hovädzie, Mäso
- Typ receptu : Obed
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.