Šťavnatá sviečkovica pečená v rúre, výborná varianta steakov.

Hovädzia sviečkovica na omáčke zo sušených paradajok
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 800 g hovädzej sviečkovice, olej, soľ, čierne korenie mleté
- Na omáčku: cca 100 g sušených paradajok v oleji /čistý podiel/, hrsť čerstvej bazalky, 50-100 ml smotany na varenie, 200 ml paradajkové pyré, soľ, čierne korenie mleté, cukor, citrónovú sťavu /nemusí byť/
Postup
- 1. Deň vopred si sviečkovicu umyjeme, odblaníme. Dobre ju "pomasírujeme" soľou, okoreníme čiernym korením mletým a pokapkáme olejom. Dáme si ju do malého pekáča a necháme pekne v chlade prikrytú odležať 24 hodín. Na druhý deň ju dáme do rúry piecť 80 minút na 80 stupňov. Po upečení ju ešte sprudka opečieme na panvici aby chytila kôrku, narežeme na plátky a podávame. Výpek môžeme zredukovať, zahustiť múkou a preliať nim plátky sviečkovice, alebo si ho nechať na vývar, a iné základy. Omáčka: Na panvicu si nalejeme trošku oleja z paradajok, pridáme na drobno nasekané sušené paradajky, popražíme, pridáme čerstvú nasekanú bazalku, paradajkové pyré, smotanu, peper, soľ a prevaríme. Nakoniec dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.
- Počet porcií : 4
- Kategória : - hovädzie, Mäso
- Typ receptu : Obed
Najnovšie recepty
-
Hermelínový šalát
-
Syrniky (tvarohové lievance)
-
Rebarborový jemný koláčik
-
Ovocná torta so šľahačkou
-
Orechové rezy bez múky...
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Radka komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Iva Vargová komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Radka komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Turon komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.