Hovädzie plátky na slanine s opraženou cibuľou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 hrniec
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 700 g hovädzie mäso zadné
- 200 g prerastaná slanina
- 3 ks veľká cibuľa
- 1 kocka hovädzí bujón alebo vývar
- čierne korenie mleté
- červená paprika mletá
- soľ
- olej
- hladká múka alebo solamyl
Postup
- 1. Mäso si umyjeme, osušíme a naprieč vláknom narežeme na plátky, ktoré jemne naklepeme. Mäso nakoniec osolíme, a okoreníme čiernym korením mletým.
- 2. V tlakovom hrnci si na slanine, nakrájanej na tenké rezance opražíme jednu nakrájanú cibuľu do hneda, poprášime červenou paprikou mletou a hneď podlejeme vodou, aby nám paprika nezhorkla.
- 3. Na panvici si plátky mäsa sprudka opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán, vložíme ich k cibuli a zalejeme vodou pridáme hovädzí bujón a zalejeme vodou do dvoch tretín. Dusíme tak cca 30 minút.
- 4. Medzi tým si na panvici do hneda opražíme kolieska cibule, ktoré dávame na vrch každej porcie.
- 5. Po udusení mäso vyberieme a šťavu zahustíme solamylom, alebo hladkou múkou.
- 6. Podávame s ryžou, alebo zemiakovou kašou.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - hovädzie, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.