Mliečny chlieb “Leopard”

Tento chlebík pochádza od francúzskeho pekára Patricia Nascimento . Patrico sa rozhodol ukázať recept celému svetu a tak se tento recept stal cez  noc doslova hitom. Ja som si chlebík upravila na trošku väčšiu dávku /viď obrázok s receptom/, ale napriek tomu je úžasný. Veľmi pripomína vianočku, ale chuť kakaa mu dodáva luxus a výbornú chuť. Hodí sa na raňajky s maslom, lekvárom, alebo len tak s mliečkom. Prajem Vám príjemný zážitok chutí .

Originálny recept:

375 g chlebovej múky
35 g cukru
1/2 lyžičky jemnej soli
1 lyžička sušeného droždia
250 ml čerstvého studeného mlieka
20 g čerstvého masla

Na tmavé škvrny

15 g kakaový prášok
10 ml čerstvé studené mlieko

Na svetlo hnedé škvrny

6 g  kakaového prášku
5 ml čerstvého mlieka

Originálny recept bol tiež výborný, ale chlieb bol maličký a škvrny neboli také kontrastné.


Print Friendly, PDF & Email

Hodnotenie receptu

  • (5 /5)
  • (3 Hodnotenie)

Poslať recept