Táto torta je jedna z najúžasnejších aká sa z maku bez múky dá vytvoriť a recept pochádza z kuchyne šikovnej pekárky a umelkyne na postavičky na torty Kariny Cakes. Recept mal veľký úspech tak dúfam, že bude chutiť. Dobrú chuť !!!
Torta “Makovička” bez múky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- dve tortové formy priemer 20 - 22 cm
- 380 g mletý mak
- 80 g mleté vlašské orechy
- 7 ks vajce
- 150 g zmäknuté maslo
- 150 g trstinový cukor (nemusí byť)
- 1 balík vanilkový cukor
- 150 g biely jogurt
- 1 KL mletá škorica
- 2 KL vanilkový extrakt alebo aróma
- na jemno postrúhaná kôra z jedného väčšieho citrónu
- 20 g prášok do pečiva
- malinový alebo višňový pikantný džem na potretie korpusu
- .
- Krém:
- 200 g zmäknuté maslo
- 250 g Mascarpone
- 125 g smotanový syr Philadelphia
- 120 g práškový cukor preosiaty
- 1 bal. vanilkový cukor
- 2 KL vanilkový extrakt alebo aróma
Postup
- 1. Tortové formy si vyložíme papierom na pečenie.
- 2. Žĺtka si vymiešame s trstinovým cukrom do peny.
- 3. Postupne pridávame zmäknuté maslo, vanilkový extrakt a vyšľaháme kým sa hmoty nespoja. Rúru si môžeme dať predhriať na 180 stupňov.
- 4. Na najmenšej rýchlosti potom zamiešame jogurt a suché ingediencie ( mak, orechy, citrónovú kôru, prášok do pečiva).
- 5. Sneh si vymiešame do tuha so štipkou soli a keď je už tuhý skoro pridáme vanilkový cukor a došľaháme..
- 6. Na koniec si do cesta sneh zľahka zamiešame a cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem.
- 7. Korpusy pečieme naraz pri 180 stupňoch cca 35 minút a kontrolujeme špáradlovým testom.
- 8. Upečené korpusy necháme vychladnúť vo forme cca 10 minút a potom vyberiem na mriežku.
- 9. Krém si pripravíme tak že si vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny, pridáme vanilkový extrakt a postupne zamiešame aj mascarpone a smotanový syr Philadelphia.
- 10. Spodný korpus natrieme džemom, 2/3 plnky a položíme druhý korpus. Zvyšným krémom obtrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.
- 11. Tip na ozdobu: čerstvé ovocie, skaramelizované nasekané vlašské orechy a namrvená maková piškóta (jemné plátky si odrežeme z korpusov a namrvíme rukou). Je dobré ak má torta možnosť postáť cez noc alebo aspoň 3-4 hodinky v chladničke.
- 12. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 8+
- Kategória : Torty, Veľkonočné dobroty
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.