Z dávky v recepte vznikne torta ako na prvom obrázku, pre iné veľkosti a tvary je potrebné improvizovať. Na treťom a štvrtom obrázku je torta z dvojitej dávky /z dvoch samostatne upečených korpusov./
Torta “RED VELVET”
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (3.7 /5)
- (10 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 300 g práškový cukor
- 125 g maslo
- 2 ks vajcia
- 10 g kakao pozor pri holandskom trošku menej
- 1/2 KL soľ
- 1 bal. vanilkový cukor + vanilková aróma
- 250 ml kefír, alebo acidko, alebo kyslá smotana
- 1 zarovnaná čajová lyžička práškové červené farbivo /podľa druhu farbiva treba improvizovať/
- 1 PL ocot
- 1 KL sóda bikarbóna
- .
- Krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g práškový cukor
- 200 ml šľahačková smotana
- 1 bal. vanilkový cukor + vanilková aróma
- .
- Na ozdobu:
- 250 g mascarpone
- 50 g práškový cukor
- 100 ml šľahačková smotana
Postup
- 1. Zmiešame si múku s kakaom a soľou Maslo vyšľaháme s cukrom do penista a jedno po druhom si do toho pridáme vajcia a došľaháme.
- 2. Do kefíru si pridáme farbivo, primiešame ho do cesta a nakoniec pridáme múku so soľou a kakaom.
- 3. Nakoniec si zmiešame sódu bikarbónu s octom , hneď nalejeme do cesta a rýchlo dáme vo vymastenej a vysypanej forme s priemerom 23-25 cm do predom vyhriatej rúry tak na 170 stupňov
- 4. Plnka: Do misy si dáme mascarpone, tekutú šľahačkovú smotanu, cukor, vanilkový cukor a vanilkovú arómu a mixérom vyšľaháme do jemnej plnky. Je dobré keď smotana a mascarpone majú rovnakú (chladničkovú) teplotu.
- 5. Plnku si rozvážime na rovnaké diely, aby bola torta po reze pekná rovnomerná.
- 6. Po upečení si korpus prerežeme min dvomi rezmi a naplníme krémom. Zvonku celú tortu potrieme s mascarpone, ktoré sme si pripravili na ozdobu a trošku krému si môžme oddeliť, zafarbiť na červeno a tortu vrecúškom dozdobiť. Krém na ozdobu pripravíme rovnako, ako vnútorný, ak chceme tuhší dáme len 50 ml smotany.
- 7. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
10 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(3.7 / 5)
No comments yet.