Čučoriedková torta s vaječným likérom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- tortová forma 28 -30 cm
- Na cesto:
- 70 g hladká múka
- 70 g kukuričný škrob
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- 125 g práškový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- 3 ks vajcia
- 70 ml olej
- 125 ml vaječný likér
- .
- Na plnku:
- 200 g čučoriedkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní)
- 2 bal. Zlatý klas (à 40 g) alebo vanilkový puding
- 500 ml šťava z kompótu (prípadne doplnenej vodou, alebo džúsom)
- 750 ml smotana na šľahanie (33%) vychladená
- 2 bal. vanilkový cukor
- 3 bal. stužovač sľahačky - Smeta-fix
- .
- Na ozdobu:
- 10 PL vaječný likér
- 50 g čokoláda horká alebo čokoládová toping
Postup
- 1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku so škrobom a kypriacim práškom.
- 2. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, olej a likér. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 2 minúty dohladka.
- 3. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 160°C Korpus necháme vychladnúť.
- 4. Na prípravu náplne necháme kompót odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme. Zo Zlatých klasov uvaríme krém podľa návodu na obale, ale len s 500 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou, alebo džúsom) a bez pridania cukru. Vmiešame čučoriedky, ale pred tým ako nanesiem na korpus vo forme si vložíme dookola mastný papier na vyvýšenie okrajov a potom nanesieme na korpus a uhladíme. Koláč uložíme do chladničky tuhnúť.
- 5. Smotanu, vanilínový cukor a Smeta-fix vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha a nanesieme na čučoriedkový krém.
- 6. Na ozdobenie pomocou lyžičky vytvoríme v šľahačke malé priehlbiny a vyplníme ich vaječným likérom. Do kastrólika nalámeme čokoládu na malé kúsky, vo vodnom kúpeli rozpustíme a nanesieme na rezy, praktickejšie je to pofŕkať topingom. Odložíme do chladničky tuhnúť.
- 7. TIPY : Krájame mokrým nožom a po každom reze nôž utierame. Namiesto živej šľahačky môžete použiť aj práškovú v pomere 3 ks šľahačky + 350 ml mlieka.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Torty, Veľkonočné dobroty
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.