Torta s kávovým krémom a parížskou šľahačkou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 3 ks vajcia
- 60 g kryštálový cukor
- 1/2 bal. vanilkový cukor
- 10 g kakao
- 1/2 KL prášok do pečiva
- štipka soli
- 50 g polohrubá múka
- .
- Krém:
- 200 ml mlieko
- 30 g Zlatá klas
- 30 g kryštálový cukor
- 1/2 bal. vanilkový cukor
- 200 g Hera
- 2 KL krémová instantná káva /napr. Jacobs Velvet/
- .
- Parížska šľahačka:
- 500 ml šľahačková smotana 33%
- 2 ks stužovač šľahačky /napr. Smeta fix/
- 100 g čokoláda
- 2-3 KL kakao
- .
- tortová forma priemer 26-28 cm
Postup
- 1. Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku a to tak, že šľahačkovú smotanu, s kakaom a čokoládou vymiešať /nie vyšľahať/do hladka a priviesť do varu a vypnúť. Nevariť ! Na druhý deň pridať stužovač a vyšľahať.
- 2. Na korpus si vyšľaháme bielka s troškou soli dotuha, pridáme kryštálový cukor, prešľaháme do hladka, pridáme žľtka. Nakoniec pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Upečieme pri 180 stupňoch.
- 3. Na krém uvaríme z mlieka , zlatého klasu, cukru a vanilk, cukru hustý puding. Do vychladnutého zamiešame, maslo a kávu.
- 4. Na nerozrezaný korpus najprv natrieme celý krém a na neho celú šľahačku a ľubovoľne ozdobíme. Najlepšie je krájať až po stuhnutí, mokrým nožom.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Torty
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.