Čučoriedkový koláč s posýpkou a citrónovým mascarpone
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 koláč
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- formu priemer 25 cm
- Cesto:
- 200 ml olej
- 3 ks vajce "L"
- 250 g cukor krupica /jemný kryštálový/
- šťava a kôra z jedného citrónu
- 1 KL vanilková aróma
- 250 g hladká múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- 130 ml mlieko
- 150 g čerstvé alebo rozmrazené čučoriedky
- čučoriedky a práškový cukor na ozdobu
- med na pokvapkanie
- .
- Na čučoriedkovú drobenku:
- 50 g maslo
- 100 g hrubá múka
- 50 g kryštálový cukor
- 1 KL kopcovitá mletá škorica
- 50 g čučoriedky
- .
- 500 g mascarpone /alebo 250 g mascarpone+250 g tvaroh jemný/
- 200 g práškový cukor
- šťava a kôra z dvoch citrónov
Postup
- 1. Do väčšej misy si dáme celé vajcia a olej a dobre vyšľaháme asi cca 4-5 min.
- 2. Ostatné ingrediencie si navážime do mištičiek .
- 3. Rúru si zapneme na cca 160-170 stupňov. Tortovú formu si jemne naolejujeme a vložíme do nej papier na pečenie, aby sme mali pekný okraj koláča a nie od múky.
- 4. Zmiešaním masla, cukru, múky a škorice si pripravíme drobenku, ktorá ma vyzerať ako strúhanka a nakoniec do nej primiešame čučoriedky.
- 5. Do vyšľahaných vajec s olejom si pridáme cukor, citrónovú šťavu a kôru, vanilku a znovu dobre prešľaháme.
- 6. Potom si pridáme polovicu preosiatej múky s práškom do pečiva a polovicu mlieka, ručne premiešame /alebo na najnižšom stupni mixéra/, aby sa nám všetko dobre spojilo a znova to zopakujeme so zvyškom surovín.
- 7. Polovicu cesta nalejeme do formy, posypeme čučoriedkami /ako bublaninu/ a nalejeme na nich zvyšné cesto. Na povrch cesta rozsypeme celú drobenku aj s čučoriedkami a dáme piecť do rúry na cca 45-50 minút.
- 8. Cesto necháme vo forme trošku vychladnúť potom vyberieme, a necháme ho vychladnúť úplne.
- 9. V mise si zmiešame všetky ingrediencie na plnku. Koláč si rozrežeme pozdĺžne na polovicu a spodný plát naplníme celým množstvom plnky.
- 10. Opatrne priklopíme horný plát a koláč necháme stuhnúť v chladničke najlepšie do druhého dňa. Na záver koláč posypeme čučoriedkami, práškovým cukrom a pokvapkáme medom.
- 11. TIP: Dokopy nám treba cca 350-400 g čučoriedok
- 12. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Torty, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(5 / 5)
2 Responses to Čučoriedkový koláč s posýpkou a citrónovým mascarpone
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
pokaždé si všichni chválí a je rychle pryč
Ďakujem za komentár, ani neviete ako ma to teší.