Černohorský rezeň
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 4 rezne
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- cca 600 g bravčové karé bez kosti alebo stehno
- soľ
- čierne korenie mleté
- 3 ks väčší zemiak
- 4-5 ks strúčik cesnak
- majoránka
- cca 2 ks vajce
- hladká múka
- olej na vyprážanie
Postup
- 1. Rezne si naklepeme a osolíme.
- 2. Zo surových najemno nastrúhaných zemiakov,pretlačeného cesnaku, vajíčka, majoránky, soli ,čierneho korenia a hl. múky si urobíme cestíčko, ktoré by malo byť viac zemiakové ako múkové.
- 3. Hustotu si vytvoríme postupným pridávaním najprv vajíčka a múky, lebo to záleží od zemiakov.
- 4. Rezne si obalíme v múke a potom namáčame do cestíčka a vyskúšame na malom rezni hustotu.
- 5. Rezne vkladáme na panvicu do horúceho oleja aby sa zatiahlo cestičko a nenasiaklo veľa oleja, ale potom plameň stiahneme a pomaly dovyprážame, aby sa nám mäsko prepieklo.
- 6. Podávame s červenou kapustou hranolky+ryža a ešte horúce posypané tvrdým syrom, aby sa roztiekol .
- 7. TIP: Zo zvyšného cestíčka, môžme spraviť malé placičky a ozdobiť s nimi tanier. Rezne môžete urobiť aj z kuracích alebo morčacích pŕs, alebo zo horných kuracích stehien bez kosti a kože.
- 8. Dobrú chuť !
- Počet porcií : 4
- Kategória : - bravčové, Mäso
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4 / 5)
No comments yet.