Syrová roláda
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g tvrdý syr min. 45% (v celku, alebo plátky)
- 200 - 250 g šunka nakrájaná na tenko
- 100 g maslo
- 100 g tavený syr
- 125 g bryndza
- 4 ks vajce varené
- 100 -150 g farebná paprika (červená, zelená, žltá)
- 20-30 g pažitka čerstvá
Postup
- 1. Tavený syr, maslo a bryndzu si vymiešame do hladkej pomazánky. Papriku a pažítku si narežeme na jemno. Plátky syra rozložíme na potravinovú fóliu do rozmeru cca 40x30 cm. Keď máme syr v celku dáme ho do mikroténového sáčku, vytlačíme vzduch a dobre zaviažeme. Sáčok vložíme do vriacej vody a varíme cca 10 minút, alebo kým sa syr nezačne roztekať. Potom syr opatrne vyberieme z vody, "vysypeme" ho zo sáčku na prestretú fóliu, dáme na neho druhú fóliu a valčekom ho rozvaľkáme na požadovanú veľkosť. Necháme vychladnúť a pokračujeme podľa postupu v recepte.
- 2. Syr si len veľmi tenkou vrstvou pomazánky natrieme a rozložíme na neho plátky šunky.
- 3. Šunku natrieme celou zvyšnou pomazánkou. Uvarené vajíčka nasekáme na jemno, alebo ich na pomazánku rovno pretlačíme cez šalátové sitko, potom pridáme papriku a pažitku, ktorú tiež rovomerne rozložíme.
- 4. Roládu opatrne a zároveň aj pomocou fólie stočíme tak aby bol spoj na spodnej strane a necháme ju dobre vychladiť.
- 5. Režeme ostrým nožom a podávame napr. na. mise
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Studené, teplé chuťovky, Veľkonočné dobroty
- Typ receptu : Raňajky, Syr, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.