
Syrová roláda
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g tvrdý syr min. 45% (v celku, alebo plátky)
- 200 - 250 g šunka nakrájaná na tenko
- 100 g maslo
- 100 g tavený syr
- 125 g bryndza
- 4 ks vajce varené
- 100 -150 g farebná paprika (červená, zelená, žltá)
- 20-30 g pažitka čerstvá
Postup
- 1. Tavený syr, maslo a bryndzu si vymiešame do hladkej pomazánky. Papriku a pažítku si narežeme na jemno. Plátky syra rozložíme na potravinovú fóliu do rozmeru cca 40x30 cm. Keď máme syr v celku dáme ho do mikroténového sáčku, vytlačíme vzduch a dobre zaviažeme. Sáčok vložíme do vriacej vody a varíme cca 10 minút, alebo kým sa syr nezačne roztekať. Potom syr opatrne vyberieme z vody, "vysypeme" ho zo sáčku na prestretú fóliu, dáme na neho druhú fóliu a valčekom ho rozvaľkáme na požadovanú veľkosť. Necháme vychladnúť a pokračujeme podľa postupu v recepte.
- 2. Syr si len veľmi tenkou vrstvou pomazánky natrieme a rozložíme na neho plátky šunky.
- 3. Šunku natrieme celou zvyšnou pomazánkou. Uvarené vajíčka nasekáme na jemno, alebo ich na pomazánku rovno pretlačíme cez šalátové sitko, potom pridáme papriku a pažitku, ktorú tiež rovomerne rozložíme.
- 4. Roládu opatrne a zároveň aj pomocou fólie stočíme tak aby bol spoj na spodnej strane a necháme ju dobre vychladiť.
- 5. Režeme ostrým nožom a podávame napr. na. mise
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Studené, teplé chuťovky, Veľkonočné dobroty
- Typ receptu : Raňajky, Syr, Večera
Najnovšie recepty
-
Gyros šalát
-
Wifonkový výborný šalát
-
Prívarok z čiernej šošovice...
-
Jahodovo-malinova fit zmrzlina
-
Hermelínový šalát
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Bravčové karé na leči
- Iva Vargová komentoval Kuracie kúsky na kari s ananásom
- Iva Vargová komentoval Medové “tiramisu” rezy
- Sisi komentoval Medové “tiramisu” rezy
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.