Bábovka s noblesou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 bábovka
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g hladká múka (alebo špaldová )
- 5 ks vajce
- 1 KL mletá škorica
- 20 g holandské kakao
- 150 g mandľové lupienky
- 150 g strúhaná horká čokoláda
- nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
- 150 g masla
- 150 g práškový cukor (alebo 5 PL med)
- 100 ml dobré červené víno
- 100 g kyslá pochuťková smotana
- 15 g prášok do pečiva
- štipka soli
- .
- maslo alebo olej a hrubá múka na vysypanie formy
Postup
- 1. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.
- 2. Klasickú formu na bábovku si vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.
- 3. Múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli si preosejeme do misky. pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča, na jemno nastrúhanu čokoládu a mandľové lupienky a všetko premiešame.
- 4. Žĺtky, zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do peny, zašľaháme smotanu a víno.
- 5. K žĺtkom pridáme suchú zmes a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zľahka a dôkladne premiešame, cestom naplníme formu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov.
- 6. Pečieme cca 50-60 minút, alebo podľa potreby. Upečenie kontrolujeme špilkou.
- 7. Po upečení bábovku opatrne vyklopíme na mriežku a po vychladnutí môžeme poliať čokoldovou polevou.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Bábovky, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.