
Celozrnné mrkvové taštičky bez cukru
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- cca 40ks
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g čerstvá mrkva
- 350 g špaldová celozrnná múka
- 250 g maslo (Hera)
- 1 bal. prášok do pečiva
- .
- 300 g slivkový lekvár (alebo obľúbený hustejší džem)
- .
- práškový cukor na posypanie
Postup
- 1. Mrkvu si nastrúhame na jemno.
- 2. Na dosku, alebo do misky si dáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, nasekané maslo a nastrúhanu mrkvu. Všetko dobre zamiesime a cesto dáme do chladničky na cca 30 minút (kľudne aj dlhšie) oddýchnuť.
- 3. Cesto si na pomúčenej doske rozvaľkáme na cca 3-4 mm a narežeme na štvorce s veľkosťou cca 7x7 cm. Taštičky naplníme lekvárom, preložíme do trojuholníka, alebo obdĺžníka a kraje pozatláčame vidličkou.
- 4. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20 minút.
- 5. Vychladnuté taštičky posypeme práškovým cukrom a podávame.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - fit, - nízkokalorické, Diétne recepty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Kuracie po čínsky s...
-
Jadran torta
-
Kelový fit prívarok s...
-
Vajíčková fit nátierka
-
Brownie z pudingu (aj...
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Švédsky jablkový koláč
- Nat komentoval Švédsky jablkový koláč
- Iva Vargová komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Martina komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Iva Vargová komentoval Šťavnatá krkovička zapekana v marináde
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.