Cestoviny s omáčkou z čerstvých húb
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g cestoviny
- 5 PL olivový olej
- soľ
- voda
- .
- Omáčka:
- 500 g čerstvých húb najlepšie hríbov
- 80 g maslo
- 1-2 PL hladká múka
- 500 ml smotana 33 %
- 1 dcl hubového vývar /1 ks hubový bujón rozpustený vo vriacej vode/
- 1 ks cibuľa
- worcester
- kari
- čierne korenie mleté
- soľ
- zelená petržlenová vňať
Postup
- 1. Cestoviny si dáme variť do osolenej vody do ktorej sme pridali olivový olej tak v polovici varenia omáčky.
- 2. Huby si dobre očistíme a narežeme na plátky. Cibuľu si narežeme na jemno.
- 3. Nákrajané huby s cibuľou si opražíme na masle. Posolíme a okoreníme čiernym korením. Keď huby pustia šťavu podlejeme ich hubovým vývarom a podľa potreby aj vodou. Dusíme do mäkka /chrumkava/ kým sa nám voda neodparí.
- 4. V 250 ml smotany rozhabarkujeme 1 PL múky, nalejeme do podusených húb a necháme prevariť. Podľa hustoty dolejeme druhú smotanu, alebo tiež pridáme do nej 1 PL múky. Prevaríme a nakoniec dochutíme worcestrom a kari korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
- 5. Cestoviny scedíme naporciujeme ich do hlbokých tanierov, polejeme omáčkou a ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- 6. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.