Chlieb bez hnetenia
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 chlieb
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 3 hrnčeky /250 m/ hladká múka
- sušené droždie na 500 g múky
- 1 PL ocot
- 2 KL soľ
- 1 KL mletá rasca
- 1 KL celá rasca
- 1a1/2 hrnčeka voda
- môžeme pridať: opraženú cibuľku, cesnak, bylinky, semienka, škvarky
Postup
- 1. Do misy dáme múku zmiešanú so sušeným droždím a primiešame ostatné ingrediencie okrem vody a to čo chceme pridať ak chceme spestriť tento pôvodný recept a premiešame varechou, pridáme vodu a zase premiešame.
- 2. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 12 hodin (ja si to namiešam večer a na druhý deň ráno chlebík upečiem ).
- 3. Ráno po vykysnutí si chlebík opäť varechou premiešame (nezľaknite sa cesto má byť riedke) ako keby sme ho balili na "všetky svetové strany" posypeme trochou múky a necháme. ešte 30 minút kysnúť pod utierkou.
- 4. Medzi tým si zapneme rúru na 250 stupňov a dáme do nej misu aj s vrchnákom v ktorej budeme chlebík piecť a nahriať súčasne s rúrou tak 30 minút.
- 5. Po pol hodine vylejeme cesto do predhriateho pekáča, zatvoríme a pečieme pri 250 stupňoch tak 30 minút.
- 6. Potom dáme dole vrchnák, chlebík si môžem potrieť vodou a posypať rascou, alebo semienkami, alebo hrubou soľou a necháme ešte piecť 15-20 minút, ale teplotu už stiahneme tak na 200-220 (samozrejme tie teploty závisia od konkrétnej rúry ktorú si sami poznáte, takže treba trošku sledovať)
- 7. Upečený chlebík vyberieme z rúry na mriežku a necháme vychladnúť.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Chlebíky, pečivo
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.