Tento receptík je tak výborný, že sa všetci budú ešte aj za ušami oblizovať. Stojí za to ho vyskúšať . Dobrú chuť !!!
Čokoládový zázrak
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Pokročilý
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Piškótové cesto :
- 4 ks vajce
- 125 g kryštálový cukor
- 4 PL horúca voda
- 1 bal. vanilkový cukor
- 50 g hladká múka
- 50 g škrobová múčka
- 2 PL kakao
- 1 bal. prášok do pečiva
- .
- Čokoládová šľahačka:
- 4 plátky číra želatína
- 200 g horká čokoláda
- 600 ml šľahačková smotana 33%
- 50 g práškový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- štipka soli
- 2 PL rum
- 4 KL instantná káva /prášok/
- .
- Na ozdobu:
- 300 ml šľahačková smotana 33%
- 1 bal. vanilkový cukor
- čokoládové hobliny
- kakao
Postup
- 1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme dotuha a zapracujeme polovicu dávky cukru. Žĺtky spolu s vodou druhou polovicou cukru a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. Pridáme vyšľahaný sneh. Múku so škrobovou múčkou, kakaom a práškom do pečiva zmiešame a preosejeme. Nakoniec všetky suroviny spolu zľahka premiešame. Cesto natrieme na stredný plech /alebo dve tortové formy rôznych rozmerov napr. 25cm a 20cm - tak to bude bez zvyškov :) / vyložený papierom na pečenie. V rúre predhriatej na 200 °C upečieme.
- 2. Upečený plát cesta vyklopíme na čistý kus papiera na pečenie a použitý opatrne stiahneme. Cesto necháme vychladnúť. Z cesta vykrojíme dva kruhy: jeden menší a druhý väčší tak, aby zodpovedali rozmerom kupolovitej nádoby/formy s objemom asi 2 litre.
- 3. Želatínu namočíme do studenej vody. Polevu nakrájame na kúsky, dáme do nádoby a v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme. Potom necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku, ne k nej pridávame cukor, vanilkový cukor a soľ. Zohrejeme rum a rozpustíme v ňom instatnú kávu. Z plátkov želatíny vytlačíme vodu a rozpustíme ich v rume. Zapracujeme do šľahačky a nakoniec pridáme rozpustenú polevu.
- 4. Formu vyložíme priehľadnou potravinovou fóliou. Nalejeme polovicu čokoládovej šľahačky a navrch položíme menší kruh cesta. Naň natrieme zvyšok šľahačky a navrch položíme väčší kruh. Prekryjeme fóliou a necháme 2 až 3 hodiny v chladničke.
- 5. Tortu vyklopíme na tanier, fóliu stiahneme. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na tortu. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a kakaom.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Torty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.