Cuketový (tekvicový) “brownie” koláč s ganache polevou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 stredný plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 5 ks vajce "M"
- 1 hrnček olej
- 4 hrnčeky jemne nastrúhaná cuketa (tekvica)
- 2 hrnčeky špaldová múka alebo pomleté ovsené vločky alebo polohrubá múka
- 2/3 hrnčeka kakao alebo 100 g nastrúhaná horká čokoláda
- 1 bal. prášok do pečiva alebo 2 KL sóda bikarbóna
- 1 hrnček trstinový cukor
- 2 KL škorica mletá
- .
- 250 ml smotana na šľahanie 33%
- 200 g horká čokoláda alebo čokoláda na varenie
Postup
- 1. Najprv si očistíme a na jemno nastrúhame cuketu (tekvicu). Orechy si nasekáme. Plech vystelieme papierom na pečenie.
- 2. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie.
- 3. Vajcia s cukrom si mixérom vyšľaháme do peny, postupne pridáme olej a suché prísady z misy.
- 4. Nakoniec zamiešame postrúhanu cuketu (nežmýkame), orechy a cesto vylejeme do plechu, ktorý vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 25-35 minút v závislosti od vašej rúry.
- 5. Medzi tým si dáme smotanu do kastróla a privedieme ju do varu, ale nevaríme. Rozpustíme v nej nalámanú čokoládu a dohladka vymiešame. Necháme vychladnúť do takej konzistencie, aby nám pri polievani koláča veľmi nestekala.
- 6. Koláč dáme stuhnúť a režeme mokrým horúcim nožom, ktorý po každom reze utierame. Ľubovoľne ozdobíme a podávame.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : - fit, - zdravšie Vianoce, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.