
Divina na víne s brusnicami
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 hrniec
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (5 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g mäso z diviny (najlepšie stehno, karé )
- 150 g slanina
- 1 ks veľká cibuľa
- 0,5 l vývar alebo 1 kocka masox
- 100 ml červené víno
- rozmarín
- 4-5 guličiek nové korenie celé
- 3 ks bobkový list
- soľ
- čierne korenie mleté
- korenie na divinu
- 1ks veľká mrkva
- 1 ks petržlen
- 2 PL brusnice sterilizované (alebo džem)
- 100 ml šľahačková smotana na zjemnenie omáčky (nemusí byť)
Postup
- 1. V tlakovom hrnci si na malom množstve oleja opražíme nakrájanú slaninu a cibuľu.
- 2. Mäso si umyjeme a narežeme na väčšie kocky, ktoré si sprudka opražíme na opraženej cibuli a slanine. Mäso potom zalejeme vínom a vývarom tak aby bolo zakryté.
- 3. Pridáme korenie (bobkový list a nové korenie si môžeme zabaliť do gázy, aby sme ich potom nemuseli "loviť" z omáčky), soľ a dusíme tak 20 minút. Potom pridáme väčšie kusy mrkvy a petržlenu, zatvoríme tlakový hrniec a dusíme ešte cca 20-30 minút.
- 4. Po udusení si mäsko zo šťavy vyberieme do tepla, do omáčky si pridáme brusnice, celé si to rozmixujeme poprípade zjemníme smotanou a prevaríme.
- 5. Mäsko vrátime do omáčky a podávame so žemľovou knedľou. Recept na žemľovú knedľu v albume prílohy .
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - divina, Vianočné dobroty
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Hodnotenie receptu

5 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(5 / 5)
3 Responses to Divina na víne s brusnicami
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
-
Kuracie mäso zapekané s...
-
Gyros šalát
-
Wifonkový výborný šalát
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Brutalita
Fantázia, ale mne mäso zmäklo až po dvoch hodinách, aj keď to bol mladý diviak.🙂
Všeobecne s hovädzím mäsom je to zvláštne, lebo aj mne sa to tak deje, že človek nikdy nevie ako a či zmäkne 🙁 , al eteší ma, že chutilo. Ďakujem