Tento chlebík je trošku nízky lebo mi nanešťastie spľasol. Chuťovo je ale výborný a štruktúrou mäkučký a preto vám napriek takejto fotke tento recept píšem, aby ste ho vyskúšali. Dobrú chuť !!!

Domáci chlieb s cesnakom a kyslou smotanou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 chlebík
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 ml mlieko vlažné
- 150 g kyslá pochúťková smotana
- 3 PL olej
- 2 KL soľ
- 1 KL kryštálový cukor
- 1 KL sušený cesnak
- 1 KL mletý aníz
- 300 g hladká múka
- 200 g celozrnná ražná múka
- 1 kocka droždia - 42 g
- 2 KL slnečnicové semienka
- 1 KL ľanové semienka
- octová voda na potretie chleba (50 ml ocot +150 voda)
Postup
- 1. Všetke suroviny okrem korenia a semienok zmiesime . Akonáhle je cesto "hladké" zamiesime do neho aj korenie a semienka a necháme ho prikryté utierkou hodinu kysnúť.
- 2. Nakysnuté cesto dáme na dosku, vytvarujeme, pomúčime, položíme ho do ošatky a necháme ho prikryté utierkou kysnúť ďalšiu hodinu.
- 3. Potom cesto opatrne vyklopíme na plech, alebo do jenskej misy bez vrchnáku, potrieme ho octovou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov cca 50 min.
- 4. Pred koncom pečenia cesto ešte raz potrieme octovou vodou.
- 5. Chlieb dáme vychladnúť na mriežku a podávame.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Chlebíky, pečivo
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
-
Kuracie mäso zapekané s...
-
Gyros šalát
-
Wifonkový výborný šalát
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.