Gaštanovo-karamelové rezy
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 malý plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4 ks vajce
- 100 g kryštálový cukor (krupicový)
- 100 ml olej
- 80 g polohrubá múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- 1 PL kakao
- .
- 250 ml mlieko
- 50 g kryštálový cukor
- 1 bal. Zlatý klas (al. 40g kukuričný škrob, vanilkový puding)
- 100 g maslo alebo Hera
- 250 g gaštanové pyré
- .
- 250 ml mlieko
- 4 PL kryštálový cukor
- 2 bal. prášková šľahačka
- .
- čokoláda na ozdobenie
- .
- tuk a múka na vysypanie plechu
Postup
- 1. Najprv si z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý za občasného miešania vychladíme. Gaštanové pyré je dobré vybrať z mrazničky 2-3 hodinky skôr a nechať rozmraziť pri izbovej teplote.
- 2. Z mlieka a cukru si urobíme základ na karamelovú šľahačku a to tak, že cukor na sucho skaramelizujeme v kastróle do hneda, opatrne zalejeme mliekom a za stáleho miešania rozpustíme. Dáme dobre vychladiť.
- 3. Na piškótu si pripravíme plech s veľkosťou cca 20-25x30-35 cm, ktorý vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Celé vajcia si vymiešame do peny s krupicovým cukrom, potom pridáme olej, a nakoniec zľahka zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech urovnáme a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Dĺžka pečenia však vždy záleží od vašej rúry a skúseností. Skontrolujeme špilkou.
- 4. Ešte z horúcej piškóty opatrne zúbkovaným nožom stiahneme vrchnú "kožu", aby sa nám potom neoddeľovala plnka. Piškótu necháme dobre vychladnúť.
- 5. Gaštanové pyré dobre prešľaháme s "povoleným" maslom a zašľaháme do neho vychladnutý puding. Plnku natrieme na piškótu.
- 6. Do karamelového vychladeného mlieka pridáme dve práškové šľahačky a vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú natrieme na plnku. Vrch ozdobíme čokoládou a dáme dobre vychladiť. Zákusok režeme mokrým zúbkovaným nožom, ktorý po každom reze utierame do čista.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.