Holandský rezeň
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 6
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g mleté bravčové mäso (alebo na polovicu s hovädzím)
- 200 g tvrdý syr typu Eidam a pod.
- 100 ml smotana na varenie
- soľ
- čierne korenie mleté
- pažitka, alebo petržlenová vňať (nemusí byť)
- 1 ks vajce
- .
- Na obalenie:
- 4 ks vajce
- strúhanka
- olej na vyprážanie
Postup
- 1. Ráno, alebo deň vopred večer si pomleté mäso zmiešame so smotanou, vajíčkom, syrom postrúhaným na hrubo, soľou a korením.
- 2. Pred vyprážaním pridáme pažitku, alebo petržlen, a mokrou rukou formujeme guľky , podľa toho aké veľké rezne chceme mať.
- 3. Guličku obalíme v rozšľahanom vajci, strúhanke a postup ešte raz zopakujeme.
- 4. Nakoniec v strúhanke rezeň roztlačíme na cca 1-1,5 cm a dáme vyprážať na rozpálený olej. Vyprážame pomalšie, aby sa nám rezne prepiekli.
- 5. Podávame so zemiakovou kašou.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6
- Kategória : - bravčové, - hovädzie, - mleté, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.