Hovädzí “Stroganov” trošku inak
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 veľká panvica
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 700 g hovädzia sviečkova, alebo roštenka
- 150 g šunka
- 400 g čerstvé šampiňóny
- 5-7 ks kyslé sterilizované uhorky
- 2 ks väčšia cibuľa (alebo 4 ks šalotka)
- 500 ml hovädzí vývar (alebo bujón )
- 4 PL maslo
- .
- 1 PL horčica
- chilli (alebo štipľavá paprika)
- soľ
- čierne (biele) korenie mleté
- 200 - 250 ml kyslá pochúťková smotana
- 2 PL nasekaná čerstvá petržlenová vňať
Postup
- 1. Najprv si všetko pripravíme. Mäso si umyjeme osušíme a narežeme na tenké plátky naprieč vláknam. Plátky následne narežeme na tenké rezance. (Ak by sme mali iný druh mäsa, podusíme si ho na cibuli do mäkka a potom pridáme do omáčky.) Cibuľu si narežeme na jemno. Kyslé uhorky narežeme na jemné rezančeky, alebo nastrúhame na hrubom strúhadle,šampiňóny narežeme na plátky, šunku na štvorčeky.
- 2. Na panvicu si dáme maslo, rozpálime ho a mäso na ňom sprudka opečieme. Opečené mäso odložíme do nádoby a uchováme teplé.
- 3. Na výpeku opražíme na jemno narezanú cibuľu, pridáme šampiňóny opečieme ich, aby sa uvoľnila a vydusila voda, potom pridáme šunku, uhorky a podlejeme vývarom. Dochutíme horčicou, paprikou, soľou, korením a necháme povariť.
- 4. Nakoniec pridáme kyslú smotanu , prevaríme a keď sa nám omáčka pekne spojí pridáme mäso a už nevaríme, len prehrejeme.
- 5. Podávame napr. s ryžou, alebo hranolkami
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - hovädzie, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.